Prăjitură cu dulceață de măr, morcov și aluat răzuit FĂRĂ ZAHĂR

Ingrediente blat:
– 3 gălbenușuri și 1 ou întreg;
– 250g unt;
– 500g făină;
– un pliculeț praf de copt;
– 5ml esență de vanilie.

Ingrediente pentru umplutură;
– 3 albușuri;
– 5ml esență de rom;
– un praf sare
– 100g nucă măcinată
– 200g dulceață de măr cu morcov Dor de Bunica.

Mod de preparare:
Pregătim tava, pe care o ungem cu puțin unt și o tapetăm cu hârtie de copt sau făină. Apoi încingem cuptorul la 160°C.

Amestecăm untul, care trebuie sa fie la temperatura camerei, esența de vanilie, gălbenușurile și oul, 3-4 minute cu mixerul la viteza mare, până avem o spumă.

Adăugăm făina cernută împreună cu praful de copt și amestecăm până avem un aluat vârtos, omogen, care se desprinde de pe pereții vasului.

Păstrăm 1/3 din aluat, pe care îl învelim în folie alimentară și îl dăm la rece, iar restul de aluat îl întindem în tavă, apăsându-l cu degetele într-un strat uniform.

Pentru cremă, batem albușurile spumă cu un praf de sare până avem o bezea tare.

Adăugăm nuca și dulceața, amestecăm pentru a avea o cremă omogenă.

Întindem crema în tavă peste aluat, o nivelăm folosind o spatulă. Apoi scoatem aluatul de la rece și îl răzuim peste prăjitură, folosind răzătoare cu ochiuri mari.

Dăm prăjitura la cuptor 30-35 minute, la foc mediu, până este frumos rumenită.

Contactează-ne

Dacă ai nevoie de mai multe informații, completează
formularul pentru a ne trimite un e-mail.

Ne poți găsi și la telefon:

0749 258 607

14 + 13 =

Visit Us

8938 Divi St.

Building 234

San Francisco, CA 93848

Contact us

(304) 556-2345

info@okapejuice.com

sales@okapejuice.com

Open Hours

M-F: 11am – 7pm

Sat: 10am – 7pm

Sun: 10am – 5pm