Prăjitură cu dulceață de măr, morcov și aluat răzuit FĂRĂ ZAHĂR
Ingrediente blat:
– 3 gălbenușuri și 1 ou întreg;
– 250g unt;
– 500g făină;
– un pliculeț praf de copt;
– 5ml esență de vanilie.
Ingrediente pentru umplutură;
– 3 albușuri;
– 5ml esență de rom;
– un praf sare
– 100g nucă măcinată
– 200g dulceață de măr cu morcov Dor de Bunica.
Mod de preparare:
Pregătim tava, pe care o ungem cu puțin unt și o tapetăm cu hârtie de copt sau făină. Apoi încingem cuptorul la 160°C.
Amestecăm untul, care trebuie sa fie la temperatura camerei, esența de vanilie, gălbenușurile și oul, 3-4 minute cu mixerul la viteza mare, până avem o spumă.
Adăugăm făina cernută împreună cu praful de copt și amestecăm până avem un aluat vârtos, omogen, care se desprinde de pe pereții vasului.
Păstrăm 1/3 din aluat, pe care îl învelim în folie alimentară și îl dăm la rece, iar restul de aluat îl întindem în tavă, apăsându-l cu degetele într-un strat uniform.
Pentru cremă, batem albușurile spumă cu un praf de sare până avem o bezea tare.
Adăugăm nuca și dulceața, amestecăm pentru a avea o cremă omogenă.
Întindem crema în tavă peste aluat, o nivelăm folosind o spatulă. Apoi scoatem aluatul de la rece și îl răzuim peste prăjitură, folosind răzătoare cu ochiuri mari.
Dăm prăjitura la cuptor 30-35 minute, la foc mediu, până este frumos rumenită.
Contactează-ne
Dacă ai nevoie de mai multe informații, completează
formularul pentru a ne trimite un e-mail.
Ne poți găsi și la telefon:
Visit Us
8938 Divi St.
Building 234
San Francisco, CA 93848
Contact us
(304) 556-2345
info@okapejuice.com
sales@okapejuice.com
Open Hours
M-F: 11am – 7pm
Sat: 10am – 7pm
Sun: 10am – 5pm